OKÇULUK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERAM’DA GERÇEKLEŞTİ

MERAM BELEDİYESPOR KULÜBÜ | OKÇULUK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERAM’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilen Açık Hava Türkiye Şampiyonası Minikler Finali, Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Dutlu Millet Bahçesi Geleneksel Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen şampiyona kıyasıya mücadeleye sahne olurken dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Açık Hava Türkiye Şampiyonası Minikler Finali, Meram Millet Bahçesi içerisinde yer alan Geleneksel Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 24 İlden 129 sporcunun katıldığı şampiyonada minikler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele sergiledi.

Şampiyonanın ödül törenine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Ömer Koç, Okçuluk İl Temsilcisi, federasyon yöneticileri ve sporcuların aileleri katıldı.

“OKÇULUK BİZLER İÇİN MİLLİ VE MANEVİ OLARAK ÖNEMLİ DEĞERE SAHİP”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Belediyesi tarafından Geleneksel Okçuluk sporuna verilen desteğin devam edeceğini kaydederken, “Özellikle son dönemde ilgiyle takip edilen Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait dizi ve filmler, gençlerimizin okçuluk sporuna merak salmasında daha da etkili oluyor. Tarihi çok eskilere dayanan okçuluk, bizler için hem millî hem de manevi değerler açısından büyük bir öneme sahip. Değerlerimizle özdeşleşmiş bu sporu yaşatmak adına bu şampiyonada yarışan tüm kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Sporcularımızı Meram’da ağırlamaktan mutluluk duyduk. Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“MİNİCİK FİDANLARIMIZI EL BİRLİĞİYLE YETİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Ömer Koç ise, “Minicik fidanlarımızı el birliğiyle yetiştirerek Geleneksel Türk Okçuluğunu daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Şampiyonaya verdiği destekten dolayı Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“OK VE YAYA ÇEŞİTLİ ANLAMLAR YÜKLENMİŞ”

Geleneksel Türk Okçuluğu tarihi, çok eskilere dayanan, Türkler için öneme sahip bir spor dalı olduğunu kaydeden Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, “Eski Türklerde ok ve yaya çeşitli anlamlar yüklenmiş, hükümdarın hakimiyet simgesi olmuştur. Bu sebeple Türkler ok ve yaylarını asla yanlarından ayırmamışlardır. Sporla yetişen nesiller için sağlam adımlar atıyoruz. İlimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz tüm sporcularımızı tebrik ediyor, burada ter döken küçük yaştaki sporcularımızın ileriki dönemde Avrupa ve Dünya olimpiyatlarında ülkemize madalyalar getirmelerini temenni ediyorum.” şeklinde görüş belirtti.

“KONYA, PAYİTAHT ŞEHİR OLMA SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan sporcularımızın nasıl yetiştiğini, verdikleri mücadeleleri bugün izlediğimiz minikler okçuluk şampiyonasında bir kez daha gördük. Geleneksel okçuluk sporumuzu tüm dünyaya anlatma ve model olarak sunma gayretlerinden dolayı federasyonumuza teşekkür ediyorum. Konya payitaht şehri olma sorumluluğunun bilincinde olarak okçuluk sporuna gereken tüm desteği verdi. Bundan sonra da vermeye devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından şampiyonada derece elde eden sporculara madalyaları takdim edildi.

Açık Hava Türkiye Şampiyonası Minikler Finali’nde derece elde eden sporcular şu şekilde;

8 - 9 YAŞ MİNİK KIZ KATEGORİSİ

2- Ecrin Sivrikaya - Beyşehir Geleneksel Spor Kulübü

3- İrem Arıkan - Meram Belediyesi Spor Kulübü

12 - 13 YAŞ MİNİK ERKEK KATEGORİSİ